Adresa: Trg dr. Franje Tuđmana 4
Predsjednik: Predrag Mraović
Tel/fax: 044-881-523
E-mail:
suncokret_gvozd@yahoo.com
url:
www.suncokret-box.com.hr

“Suncokret – Centar za razvoj zajednice” je nevladina i neprofitna udruga utemeljena 2004. godine kao odgovor na psihosocijalne potrebe u zajednici nakon rata. Udruga se bavi razvojem zajednica unutar Sisačko-moslavačke županije.

Cilj je ukazati na negativne psihološke, socijalne i kulturne posljedice socijalnih problema u regiji, poboljšati kvalitetu života za sve članove zajednice, posebice za one najugroženije u društvu, promovirati ponovnu izgradnju zajednice i podržati razvoj održivog demokratskog civilnog društva.

Udruga “Suncokret” provodi široku paletu programa i inicijativa u lokalnoj zajednici i novonaseljenim mjestima, prvenstveno za djecu i mlade, ali i za odrasle. Udruga zasniva svoje aktivnosti na radu s pojedincima, obiteljima, grupama i zajednicama po principu aktivnog sudjelovanja i osposobljavanja, podržavajući pri tom pozitivne inicijative, pokretanje međusobne suradnje, kao i međusobno poštivanje razlika.

“Suncokret” je predan uspostavi demokratske izgradnje, građanskoj inicijativi i sudjelovanju, razvoju zajednice, volonterstvu i altruizmu, podjeli odgovornosti, jednakim prilikama za sve bez obzira na spol, vjeroispovijest ili nacionalnu pripadnost.

Predsjednik “Suncokreta – Centra za razvoj zajednice” je Predrag Mraović, pod čijim vodstvom je uspješno proveden program “Socijalna revitalizacija i reintegracija Općine Gvozd” u periodu od 2002. do 2004. godine.

izvor: staviti Udruga „Suncokret“