Adresa: Golinja 123
Kontakt: 044/888-555
E-mail: kontakt@staridud.com
url: www.staridud.com

Pedeset kilometara od Zagreba i isto toliko od Karlovca i Siska, na granici između Banije i Korduna, među pitoresknim brežuljcima i šumarcima, smjestilo se selo Golinja, a u selu seosko imanje “Stari Dud”. Naziv je dobilo po starom stablu ispod čije krošnje se davnih dana savilo prvo ognjište toga sela, a koje i danas mami svojom debelom hladovinom.

Imanje se prostire na 100 jutara i na njemu se može pronaći sve ono što je nekad karakteriziralo bolje seosko gospodarstvo: brojni šljivici i vinogradi, nepregledne livade i pašnjaci, izvori i šumske staze, miris sjena. Na gospodarstvu se uzgajaju krave i ovce, a na ergeli vlasnika i rasni konji. Osim domaćih životinja, društvo gostima prave jeleni i košute.

Naselje “Stari Dud” čine: lovačka kuća sa vinsko-rakijskim podrumom, apartmani uređeni u autohtonom stilu, nekoliko kuća za stanovanje, mini zoološki vrt za domaće životinje, gospodarske zgrade i objekti, etno shop gdje se nude sve što je proizvedeno na imanju, sauna i bazen.

Imanje je idealno za obitelji s djecom, za koje je izgrađeno i dječje igralište. Pored uobičajenih izleta u okolicu, bilo na konju ili na biciklu, traktorom ili fijakerom, prilagođenih za goste svih uzrasta i sklonosti, gosti mogu uživati u glasovitim specijalitetima domaće hrane spravljene u kuhinji „Tete Ljubice“, ili se pak krijepiti kapljicom uz zvuke domaćih tamburaša.